Επιστήμη Μελέτες

Το β-υδροξυβουτυρικό (BHB) απενεργοποιεί το Neutrophil NLRP3 Φλεγμονώδες για την ανακούφιση των εκδηλώσεων ουρικής αρθρίτιδας (μελέτη)

Μελετή σχετικά με την ουρική αρθρίτιδα και την κετογονική διατροφή

[Σημείωση μεταφραστή: Σύμφωνα με το wiki, το φλεγμονώδες είναι ένα ολιγομερές πολλαπλών πρωτεϊνών υπεύθυνο για την ενεργοποίηση φλεγμονωδών αποκρίσεων]

Αποτελέσματα μελέτης με μια ματιά

  • Η φλεγμονή και η παθολογία των αρθρώσεων κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ουρικής αρθρίτιδας προλαμβάνεται με την κετογόνο διατροφή.
  • Το ΒΗΒ αναστέλλει την έκκριση της IL-1β από τα ουδετερόφιλα.
  • Η κετογονική διατροφή και η ΒΗΒ αναστέλλουν την ενεργοποίηση της NLRP3 σε ηλικιωμένα ουδετερόφιλα.
  • Το ΒΗΒ αναστέλλει τα πρώτα βήματα εκκίνησης και ενεργοποίησης της NLRP3 στα ουδετερόφιλα.

Περίληψη

Η γήρανση και η λιποτοξικότητα αποτελούν δύο κύριους παράγοντες κινδύνου για την ουρική αρθρίτιδα που συνδέονται με την ενεργοποίηση του φλεγμονώδους NLRP3. Η παραγωγή της ιντερλευκίνης-1β (IL-1β) με τη μεσολάβηση ουδετερόφιλων οδηγεί σε εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας που προκαλούν καταστροφή των αρθρώσεων, έντονο πόνο και πυρετό. Ωστόσο, οι μεταβολίτες που επηρεάζουν το φλεγμονώδες ουδετερόφιλο παραμένουν άγνωστοι. Εδώ προσδιορίσαμε ότι η κετογονική δίαιτα (KD) αυξάνει την β-υδροξυβουτυρική (BHB) και ανακουφίζει την από ουρικό οξύ και  προκαλούμενη από κρυστάλλους ουρική αρθρίτιδα χωρίς να εξασθενεί την ανοσολογική άμυνα κατά της βακτηριακής λοίμωξης. Η BHB αναστέλλει το φλεγμονώδες NLRP3 σε S100A9 που έχει ενεργοποιηθεί στα γεμάτα ινίδια και κρυσταλλικά ενεργοποιημένα μακροφάγα, τα οποία χρησιμεύουν στην πρόσληψη των φλεγμονωδών ουδετερόφιλων στις αρθρώσεις. Σε συμφωνία με τις μειωμένες εξάρσεις ουρικής αρθρίτιδας στους αρουραίους που έλαβαν κετογονική διατροφή, η ΒΗΒ παρεμπόδισε την IL-1β στα ουδετερόφιλα με τρόπο εξαρτώμενο από την NLRP3 σε ποντίκια και ανθρώπους ανεξάρτητα από την ηλικία. Μηχανιστικά, η ΒΗΒ αναστέλλει το φλεγμονώδες NLRP3 στα ουδετερόφιλα, μειώνοντας τα στάδια προετοιμασίας και δημιουργίας. Συλλογικά, οι μελέτες μας δείχνουν ότι η BHB, ένα γνωστό εναλλακτικό μεταβολικό καύσιμο, είναι επίσης ένα αντιφλεγμονώδες μόριο που μπορεί να χρησιμεύσει ως θεραπεία για την ουρική αρθρίτιδα.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω κάποια σας απορία ή επιθυμείτε να σας βοηθήσω να δοκιμάσετε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων σύμφωνη με τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να το κάνετε μέσω facebook στην σελίδα μου ή στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.