Επιστήμη Μελέτες

Η επίδραση μιας απλής διατροφής χαμηλών υδατανθράκων και της κετογονικής διατροφής στην μακροζωία και στην συντήρηση των σκελετικών μυών κατά την γήρανση (μελέτη)

Η επίδραση μιας απλής διατροφής χαμηλών υδατανθράκων και της κετογονικής διατροφής στην μακροζωία και στην συντήρηση των σκελετικών μυών κατά την γήρανση (μελέτη)

Μπορείτε να διαβάσετε όλη την μελέτη στα αγγλικά εδώ

Συμπέρασμα: Τα αποτελέσματα μέχρι σήμερα αυτής της διατροφικής παρέμβασης υπογραμμίζουν ότι η διατροφική μείωση των υδατανθράκων σε υγιή ποντίκια επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τους και μειώνει την απώλεια φυσικής λειτουργίας που προκύπτει με τη γήρανση. Αυτά τα αποτελέσματα δείχνουν επίσης ότι οι χαμηλοί υδατάνθρακες στην διατροφή συνδυαστικά με την αύξηση της ενδογενούς παραγωγής κετονικών σωμάτων έχει ως αποτέλεσμα μια πρόσθετη βελτίωση στη διάρκεια ζωής και λειτουργία με τη γήρανση. Τέλος, η υψηλότερη μυϊκή μάζα που παρατηρήθηκε στην ομάδα KETO μετά από 15 μήνες ανάλογης διαιτητικής παρέμβασης δείχνουν ότι αυτή η διατροφή μπορεί να παίζει ρόλο στη διατήρηση της μυϊκής μάζας με τη γήρανση. Ωστόσο, ο μηχανισμός στον οποίο στηρίζεται η επίδραση της μείωσης των υδατανθράκων και η αύξηση της βιοσύνθεσης κετονών στη μυϊκή μάζα και τη λειτουργία πρέπει ακόμα να ανακαλυφθεί.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω κάποια σας απορία ή επιθυμείτε να σας βοηθήσω να δοκιμάσετε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων σύμφωνη με τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να το κάνετε μέσω facebook στην σελίδα μου ή στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.