Επιστήμη Μελέτες

Τα κετονικά σώματα μιμούνται τις ιδιότητες επέκτασης της διάρκειας ζωής που προκύπτουν από τον θερμιδικό περιορισμό (μελέτη)

Η κέτωση μπορεί να αυξήσει την διάρκεια ζωής!
Spread the love
5
(1)

Η επέκταση της διάρκειας ζωής από την εξάσκηση του περιορισμού θερμίδων θεωρείται δεδομένη και έχει μελετηθεί σε όλα τα είδη από τους μύκητες και τους Caenorhabditis elegans ή στα πρωτεύοντα. Δεν έχει προταθεί γενικά αποδεκτή θεωρία για να εξηγηθούν αυτές οι παρατηρήσεις. Εδώ εικάζουμε ότι η επέκταση της διάρκειας ζωής που παράγεται από τον θερμιδικό περιορισμό μπορεί να αναπαραχθεί με τις μεταβολικές μεταβολές που προκαλούνται από την κέτωση. Από τα νηματώδη στα ποντίκια, η επέκταση της διάρκειας ζωής προκύπτει από την μειωμένη σηματοδότηση της οδού σηματοδότησης του υποδοχέα ινσουλίνης / υποδοχέα αυξητικού παράγοντα (IIS). Η μειωμένη IIS μειώνει την παραγωγή φωσφατιδυλινοσιτόλης (3,4,5) τριφωσφορικού (PIP3), οδηγώντας σε μειωμένη δραστικότητα κινάσης PI3K και AKT και μειωμένη φωσφορυλίωση του παράγοντα μεταγραφής (FOXO) του πλαισίου O, επιτρέποντας στις πρωτεΐνες FOXO να παραμείνουν στον πυρήνα. Στον πυρήνα, οι πρωτεΐνες FOXO αυξάνουν τη μεταγραφή γονιδίων που κωδικοποιούν αντιοξειδωτικά ένζυμα, συμπεριλαμβανομένης της δισμουτάσης υπεροξειδίου 2, της καταλάσης, της υπεροξειδάσης γλουταθειόνης και εκατοντάδων άλλων γονιδίων. Μία αποτελεσματική μέθοδος για την καταπολέμηση της βλάβης των ελεύθερων ριζών λαμβάνει χώρα μέσω του μεταβολισμού κετονικών σωμάτων, η κέτωση είναι η χαρακτηριστική φυσιολογική μεταβολή που προκαλείται από θερμιδικό περιορισμό σε όλα τα είδη από μύγες φρούτων σε πρωτεύοντα. Ένας διαιθυλικός εστέρας κετόνης μειώνει επίσης την κυκλοφορία της γλυκόζης και της ινσουλίνης οδηγώντας σε μειωμένη IIS. Το σώμα της κετόνης, το d-β-υδροξυβουτυρικό άλας (d-βHB), είναι φυσικός αναστολέας των αποακετυλασών ιστονών τάξης Ι και ΙΙα που καταστέλλουν τη μεταγραφή του γονιδίου FOX03a. Επομένως, η κέτωση οδηγεί σε μεταγραφή των ενζύμων των αντιοξειδωτικών μονοπατιών. Επιπροσθέτως, ο μεταβολισμός των κετονικών σωμάτων έχει ως αποτέλεσμα ένα περισσότερο αρνητικό οξειδοαναγωγικό δυναμικό του αντιοξειδωτικού συστήματος NADP, το οποίο είναι ένας τερματικός καταστροφικός παράγοντας ελεύθερων ριζών οξυγόνου. Η προσθήκη του d-βΗΒ σε καλλιέργειες του C. elegans επεκτείνει τη διάρκεια ζωής. Υποθέτουμε ότι η αύξηση των επιπέδων των κετονικών σωμάτων θα επεκτείνει επίσης τη διάρκεια ζωής των ανθρώπων και ότι ο περιορισμός των θερμίδων επεκτείνει τη διάρκεια ζωής τουλάχιστον εν μέρει με την αύξηση των επιπέδων των κετονικών σωμάτων. Ένας εξωγενής εστέρας κετόνης παρέχει ένα νέο εργαλείο για τη μίμηση των αποτελεσμάτων του θερμιδικού περιορισμού που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μελλοντική έρευνα. Η ικανότητα να τροφοδοτούνται τα μιτοχόνδρια σε ηλικιωμένα άτομα που έχουν περιορισμένη ικανότητα οξειδώσεως των μεταβολιτών γλυκόζης λόγω της αναστολής της πυροσταφυλικής αφυδρογονάσης υποδηλώνει νέες γραμμές έρευνας για προληπτικά μέτρα και θεραπείες για παθήσεις γήρανσης.

Σημείωση μεταφράστριας: Ο θερμιδικός περιορισμός μακροπρόθεσμα δεν είναι καλή ιδέα, ΜΗΝ το δοκιμάσετε! Δείτε εδώ αυτή την σειρά άρθρων για περισσότερες πληροφορίες.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 1

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: