Επιστήμη Μελέτες

Χαμηλή χοληστερίνη και βίαιο έγκλημα (μελέτη)

Και όμως η χαμηλή χοληστερινη μπορεί να αυξήσει την έκφραση βίας του ανθρώπου..
Spread the love
0
(0)
Golomb ΒΑ1, Stattin Η, Mednick S.

Περίληψη
ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Κοινοτικές κλινικές μελέτες και μετα-αναλύσεις τυχαιοποιημένων δοκιμών έδειξαν μια σχέση μεταξύ χαμηλής ή χαμηλωμένης χοληστερόλης και βίαιου θανάτου (ανθρωποκτονία, αυτοκτονία, ατύχημα); σε πρωτεύουσες, η μείωση της χοληστερόλης έχει συνδεθεί με αυξημένες συμπεριφοριστικές πράξεις επιθετικότητας (Kaplan J, Manuck S. Οι επιδράσεις του λίπους και της χοληστερόλης στην επιθετική συμπεριφορά στους πιθήκους, Psychosom, Med 1990, 52: 226-7, Kaplan J, Shively C, Το φαινόμενο αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα και τη μείωση της χοληστερόλης στο αίμα). Σε αυτή τη μελέτη δοκιμάζουμε για πρώτη φορά αν το επίπεδο χοληστερόλης σχετίζεται με τη διάπραξη βίαιων εγκλημάτων εναντίον άλλων σε μια μεγάλη κοινωνική ομάδα.

ΜΕΘΟΔΟΙ:
Ενώσαμε τις μετρήσεις μιας φοράς της χοληστερόλης σε 79.777 άτομα που συμμετείχαν σε πρόγραμμα ανίχνευσης υγείας στο Varmland της Σουηδίας με επακόλουθα αρχεία της αστυνομίας για συλλήψεις για βίαια εγκλήματα σε άνδρες και γυναίκες ηλικίας 24-70 ετών κατά την προσαγωγή. Πραγματοποιήσαμε μια ένθετη σύγκριση ελέγχου της χοληστερόλης σε περιπτώσεις βίαιων εγκληματιών – που ορίζονται ως αυτοί που έχουν δύο ή περισσότερα εγκλήματα βίας κατά άλλων – και της χοληστερόλης σε αθώους που είχαν παρόμοια ηλικία, έτος εγγραφής, φύλο, εκπαίδευση και κατανάλωση αλκοόλ, χρησιμοποιώντας αντιστοίχιση ανάλογων μεταβλητών.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Εκατό άτομα τηρούσαν τα κριτήρια εγκληματικής βίας. Η χαμηλή χοληστερόλη (κάτω από το διάμεσο) συσχετίστηκε στενά με την εγκληματική βία σε αναπροσαρμοσμένη ανάλυση (αναλογία κινδύνου άντρες: κίνδυνος 1,94, P = 0,002, λόγος κινδύνου όλων των ασθενών 2,32, Ρ <0,001). Οι βίαιοι εγκληματίες είχαν σημαντικά χαμηλότερη χοληστερόλη από ό, τι άλλοι όμοιοι στην ηλικία, το φύλο, τους δείκτες αλκοόλ και την εκπαίδευση, χρησιμοποιώντας ένα μη παραμετρικό δειγματικό τεστ (P = 0.012 όλα τα άτομα, P = 0.035 άνδρες).

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ:
Προσαρμοζόμενο και σε  άλλους παράγοντες, η χαμηλή χοληστερόλη συνδέεται με την αυξημένη επακόλουθη εγκληματική βία.

Πηγή

Ελεύθερη μετάφραση: Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου – Πετρίδη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών παρακάτω και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: