Επιστήμη Μελέτες

Πολυδιάστατοι ρόλοι των κετονικών σωμάτων στη βιολογία του καρκίνου: Ευκαιρίες για τη θεραπεία του καρκίνου (μελέτη)

Αυτή η ανασκόπηση συνοψίζει τους πολυδιάστατους ρόλους των κετονικών σωμάτων στη βιολογία του καρκίνου και συζητά τον πιθανό υποκείμενο μηχανισμό στην αναστολή της ανάπτυξης του όγκου.
Spread the love
0
(0)
Feng S1Wang H2Liu J2Aa J2Zhou F3Wang G2.
Author information
1
School of Pharmaceutical Sciences, Zhengzhou University, Zhengzhou, 450001, China; Key Laboratory of Drug Metabolism and Pharmacokinetics, State Key Laboratory of Natural Medicines, China Pharmaceutical University, Nanjing, 210009, China.
2
Key Laboratory of Drug Metabolism and Pharmacokinetics, State Key Laboratory of Natural Medicines, China Pharmaceutical University, Nanjing, 210009, China.
3
Key Laboratory of Drug Metabolism and Pharmacokinetics, State Key Laboratory of Natural Medicines, China Pharmaceutical University, Nanjing, 210009, China. Electronic address: zf1113@163.com.

Περίληψη
Τα κετονικά σώματα παραδοσιακά αντιμετωπίζονται ως μεταβολικά υποστρώματα στον περιορισμό των υδατανθράκων και εφαρμόζονται στη θεραπεία της επιληψίας και άλλων νευροεκφυλιστικών ασθενειών. Πρόσφατα, οι άνθρωποι έδωσαν μεγαλύτερη προσοχή στην εφαρμογή τους στη θεραπεία για καρκίνους. Σε σύγκριση με τα φυσιολογικά κύτταρα, τα καρκινικά κύτταρα διατηρούν υψηλότερο επίπεδο αντιδραστικών ειδών οξυγόνου (ROS) λόγω της δυσλειτουργικής οξειδωτικής φωσφορυλίωσης και εξαρτώνται σε μεγάλο βαθμό από τη γλυκόζη για τη γλυκόλυση και την οδό φωσφορικής πεντόζης (PPP) έναντι του οξειδωτικού στρες. Με βάση τον μεταβολισμό των όγκων, οι κετογονικές δίαιτες (χαμηλής περιεκτικότητας σε υδατάνθρακες, με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά και με μέτρια πρωτεΐνη) ή τα συμπληρώματα κετονών, ως μη τοξικές θεραπευτικές προσεγγίσεις, έδειξαν θετικό θεραπευτικό πλεονέκτημα σε ευρύ φάσμα κακοηθειών. Αυτή η ανασκόπηση συνοψίζει τους πολυδιάστατους ρόλους των κετονικών σωμάτων στη βιολογία του καρκίνου και συζητά τον πιθανό υποκείμενο μηχανισμό στην αναστολή της ανάπτυξης του όγκου.

Πηγή μελέτης (στα αγγλικά)

Μετάφραση – επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: