Επιστήμη Μελέτες

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης προάγουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου του μαστού μέσω των GTPασών (μελέτη)

Τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης προάγουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων του καρκίνου του μαστού.
Yilin Hou,1 Man Zhou,1 Jing Xie,1 Ping Chao,1 Qiyu Feng,2 and Jun Wu1

Περίληψη:

Η υπεργλυκαιμία ή ο σακχαρώδης διαβήτης τύπου mellitus (DM – diabetes mellitus), που χαρακτηρίζεται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης στο αίμα, έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο καρκίνου για χρόνια. Ωστόσο, οι υποκείμενοι μοριακοί μηχανισμοί της παθοφυσιολογικής σύνδεσης δεν είναι ακόμη πλήρως κατανοητοί. Σε αυτή τη μελέτη αποδεικνύουμε ότι τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης προάγουν τον πολλαπλασιασμό των κυττάρων καρκίνου του μαστού με διέγερση της ενεργοποίησης του υποδοχέα του επιδερμικού αυξητικού παράγοντα (EGFR) και της οικογένειας GTPase Rac1 και Cdc42 της Rho, τα οποία μεσολαβούν στην αντίστοιχη σηματοδότηση που προκαλείται από υψηλά επίπεδα γλυκόζης. Περαιτέρω αποδεικνύουμε ότι το Cdc42 προάγει τη φωσφορυλίωση του EGFR παρεμποδίζοντας την αποικοδόμηση του EGFR, η οποία μπορεί να μεσολαβείται από τις πρωτεΐνες Cbl, ενώ η φωσφορυλίωση EGFR με μεσολάβηση Rac1 είναι ανεξάρτητη από την αποικοδόμηση του EGFR. Τα ευρήματά μας διασαφηνίζουν ένα μέρος του υποκείμενου μοριακού μηχανισμού της σχέσης μεταξύ υψηλών επιπέδων γλυκόζης και ογκογένεσης στον καρκίνο του μαστού και μπορεί να παράσχουν νέες γνώσεις σχετικά με τη θεραπευτική στρατηγική για καρκινοπαθείς με διαβήτη ή υπεργλυκαιμία.

Πηγή μελέτης (στα αγγλικά)

Μετάφραση – επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω κάποια σας απορία ή επιθυμείτε να σας βοηθήσω να δοκιμάσετε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων σύμφωνη με τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να το κάνετε μέσω facebook στην σελίδα μου ή στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.