Επιστήμη ΚΕΤΟΒασικά

Χρειάζεται ο εγκέφαλος υδατάνθρακες; (μεταφράση)

Χρειάζεται ο εγκέφαλος υδατάνθρακες για να δουλέψει ή αυτό είναι ακόμα ένας διατροφικός μύθος; Διαβάστε το κείμενο για να μάθετε! Hint: όχι, δεν χρειάζεται!
Spread the love
5
(1)

Στο παρελθόν, η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη και οι διατροφολόγοι που προσυπογράφουν το δόγμα τους θα έλεγαν στους διαβητικούς να τρώνε τουλάχιστον 45g υδατανθράκων ανά γεύμα ή 130g υδατανθράκων ημερησίως. Τώρα, αντί να παραδεχτούν ότι έκαναν λάθος, η Αμερικανική Ένωση Διαβήτη δηλώνει απλώς ότι δεν υπάρχει ιδανική ποσότητα μακροθρεπτικών συστατικών. Ενώ αυτό είναι μια βελτίωση, εξακολουθεί να τίθεται το ερώτημα. γιατί συνιστούσαν τουλάχιστον 130 γραμμάρια υδατανθράκων αρχικά; Και γιατί τόσοι πολλοί οργανισμοί και επαγγελματίες εξακολουθούν να λένε στους ασθενείς ότι πρέπει να τρώνε τόνους υδατανθράκων;

Ένας από τους πιο συνηθισμένους λόγους που ισχυρίζονται είναι ότι ο εγκέφαλός μας χρειάζεται γλυκόζη και επειδή οι υδατάνθρακες είναι αλυσίδες μορίων γλυκόζης, πρέπει να τρώμε υδατάνθρακες. Αυτή είναι η μισή αλήθεια, που απορρέει από ένα απόσπασμα στο βιβλίο “Οι διαιτητικές προσλήψεις αναφοράς: ο ουσιαστικός οδηγός για τις θρεπτικές απαιτήσεις” από το Ινστιτούτο Ιατρικής. Αυτό το βιβλίο είναι βασικά μια Βίβλος στον κόσμο της διατροφής, και σχεδόν κάθε σύσταση για τουλάχιστον 130g υδατάνθρακες / ημέρα, από όπου κι αν προέρχεται, είτε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας είτε από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης της Αμερικής αναφέρει αυτό το βιβλίο ως αιτιολογία.

Η αλήθεια κρυμμένη στο ψέμα

Αλλά υπάρχει κάτι πολύ ύποπτο που συμβαίνει εδώ. Όταν εξετάζετε πραγματικά το κεφάλαιο σχετικά με τους υδατάνθρακες, λέει στη σύνοψη του Κεφαλαίου 6 για τους διαιτητικούς υδατάνθρακες και τα άμυλα ότι …

Η συνιστώμενη διατροφική σύσταση (RDA) για τους υδατάνθρακες ορίζεται στα 130 g / ημέρα για ενήλικες και παιδιά με βάση την μέση ελάχιστη ποσότητα γλυκόζης που χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο

Σελίδα 265

Ωστόσο, όταν κοιτάξει κάποιος το τμήμα αυτού του κεφαλαίου που εξηγεί πόση γλυκόζη χρησιμοποιείται από τον εγκέφαλο, βλέπει μια εντελώς διαφορετική ιστορία. Παρότι λέει ότι ο εγκέφαλος χρησιμοποιεί 130 γραμμάρια γλυκόζης για ενέργεια, αναφέρει επίσης ότι αυτή η γλυκόζη δεν χρειάζεται να προέρχεται από υδατάνθρακες. Ναι, το διάβασες σωστά. Δεν χρειαζόμαστε υδατάνθρακες γι’ αυτό. Στην πραγματικότητα, το βιβλίο αναφέρει το ξεκάθαρα ότι ..

Το κατώτατο όριο των διαιτητικών υδατανθράκων που είναι συμβατό με τη ζωή προφανώς είναι μηδέν, υπό την προϋπόθεση ότι καταναλώνονται επαρκείς ποσότητες πρωτεΐνης και λίπους

Σελίδα 275

Το βιβλίο συνεχίζει αναφέροντας τις αυτόχθονες φυλές, όπως τους Maasai, μια φυλή πολεμιστών που δεν έτρωγαν τίποτα παρά μόνο κρέας, αίμα και γάλα. Επίσης, εξηγεί πώς μπορεί να παραχθεί γλυκόζη από μια διαδικασία γνωστή ως γλυκονεογένεση και ότι ο εγκέφαλος μπορεί να πάρει το μεγαλύτερο μέρος της ενέργειας που χρειάζεται από κετόνες μέσω της κέτωσης. Λέει ακόμα τα εξής..

Παρόλα αυτά, ακόμη και ο εγκέφαλος μπορεί να προσαρμοστεί σε μια διατροφή που δεν περιέχει υδατάνθρακες, με επαρκή ενέργεια, ή ακόμα και σε λιμοκτονία, χρησιμοποιώντας κετοξέα [κετόνες] για μέρος των αναγκών του σε καύσιμα

Σελίδα 277

Δεν νομίζω ότι αυτό το βιβλίο θα μπορούσε να είναι πιο ξεκάθαρο. Εξηγεί, με τους πλέον προφανείς όρους, ότι ο εγκέφαλός σας δεν χρειάζεται καθόλου υδατάνθρακες. Το ίδιο βιβλίο που οι εμπειρογνώμονες επικαλούνται για να υποστηρίξουν το δόγμα τους υπέρ των υψηλών υδατανθράκων αντικρούει αυτή την ίδια προϋπόθεση. Και αυτό δεν εξηγείται σε κάποια τυχαία γωνιά του βιβλίου, αλλά μόνο σε 10 σελίδες μετά τη σύνοψη, στο ίδιο κεφάλαιο! Δεν είναι τρελό; Θα ήταν αστείο αν τα αποτελέσματα δεν ήταν τόσο τραγικά.

Μα γιατί;

Τώρα είμαστε αναγκασμένοι να ρωτήσουμε: Γιατί συνοψίζουν τα ευρήματά τους με μια σύσταση που αγνοεί εντελώς τη δική τους βιβλιογραφία; Και γιατί οι οργανώσεις βασίζουν τις κατευθυντήριες γραμμές τους σε αυτή τη σύνοψη χωρίς ποτέ να το διαβάσουν το ίδιο το κεφάλαιο; Είναι αυτό απλά ένα λάθος από άγνοια, ή κάτι περισσότερο; Δυστυχώς, ίσως να μην μάθουμε ποτέ. Ίσως να μπορείτε να το στηρίξετε στην χορτοφαγική προκατάληψη που έχει μολύνει την επιστήμη της διατροφής από τότε που ξεκίνησε. Ή ίσως οι υποτιθέμενοι ειδικοί είναι απλά πολύ τεμπέληδες για να διαβάσουν. Είτε έτσι είτε αλλιώς, μπορούμε τουλάχιστον να χρησιμοποιήσουμε τα δικά τους στοιχεία εναντίον τους. Την επόμενη φορά που ένας ιατρός ή διατροφολόγος (ή οποιοσδήποτε άλλος) προσπαθεί να σας πει ότι ο εγκέφαλός σας χρειάζεται υδατάνθρακες για ενέργεια, δείξτε τους αυτό το άρθρο (υπάρχει σύνδεσμος στο αρχικό βιβλίο στα αγγλικά, αν πατήσετε πάνω στον τίτλο του παραπάνω). Αφήστε τους να μάθουν την γελοία υποκρισία που έχει ρίζες σε αυτή τη δήλωση και ότι το ίδιο το βιβλίο που αναφέρεται ως πηγή για να στηρίξει αυτή την υπόθεση αποδεικνύει πραγματικά ότι είναι ψευδής.

Πηγή μετάφρασης (στα αγγλικά)

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Αποστολοπούλου – Πετρίδη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου. Τα αρχικά κείμενα έχουν παραθέσεις μελετών.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 5 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 1

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: