Επιστήμη Μελέτες

Επίδραση μιας κετογονικής δίαιτας πολύ χαμηλών υδατανθράκων στον εθισμό του φαγητού και του αλκοόλ, στην φυσική και σεξουαλική δραστηριότητα, στις διαταραχές ύπνου και στην ποιότητα ζωής σε παχύσαρκους ασθενείς (μελέτη)

H ταχεία και συνεχής απώλεια βάρους και λίπους που προκαλείται από μία κετογονική δίαιτα χαμηλών θερμίδων συνδέεται με τον καλό έλεγχο των τροφίμων και τη βελτίωση των παραμέτρων ψυχολογικής ευημερίας σε παχύσαρκους, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη επιτυχία αυτής της θεραπείας.
Spread the love
0
(0)

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΧΑΜΗΛΕΣ ΘΕΡΜΙΔΕΣ ΔΕΝ ΕΝΔΕΙΚΝΥΤΑΙ. Την μελέτη αυτή την μετέφρασα γιατί υποδεικνύει βελτίωση σε όλους τους τομείς, παρά τις χαμηλές θερμίδες!

Περίληψη

Η ψυχολογική ευεξία και ο έλεγχος της πείνας και των τροφίμων είναι δύο σημαντικοί παράγοντες που εμπλέκονται στην επιτυχία της απώλειας βάρους στη θεραπεία της παχυσαρκίας. Έτσι, η παρούσα μελέτη στοχεύει στην αξιολόγηση της επιθυμίας για φαγητό και αλκοόλ, της σωματικής και σεξουαλικής δραστηριότητας, του ύπνου και της ποιότητας ζωής (QoL) σε παχύσαρκους ασθενείς μετά από κετογονική δίαιτα πολύ χαμηλών θερμίδων (VLCK), καθώς και τον ρόλο του χαμένου βάρους και της κέτωσης σε σχέση με αυτές τις παραμέτρους. Μια δέσμη ψυχολογικών εξετάσεων πραγματοποιήθηκε σε είκοσι παχύσαρκους ασθενείς (12 γυναίκες, 47,2 ± 10,2 έτη και ΔΜΣ 35,5 ± 4,4) με τη διάρκεια μιας δίμηνης κετογονικής δίαιτας χαμηλών θερμίδων και σε τέσσερις συνεχόμενες επισκέψεις: βασική τιμή, μέγιστη κέτωση, μειωμένη κέτωση και τελικό σημείο. Κάθε συμμετέχων δρούσε με δικό του έλεγχο. Κατά συνέπεια, οι μεταβολές στη σύνθεση του σώματος (έχασαν 7,7 μονάδες στην κλίμακα BMI, 18 kg λίπους (1,2 kg σπλαχνικής λιπώδους μάζας)) συσχετίστηκαν με μια στατιστικά σημαντική βελτίωση στις βαθμολογίες φαγητού, τη σωματική δραστηριότητα, την υπνηλία και τη θηλυκή σεξουαλική λειτουργία. Συνολικά, αυτά τα αποτελέσματα μεταφράστηκαν επίσης σε αξιοσημείωτη αύξηση της QoL των θεραπευόμενων παχύσαρκων ασθενών. Επομένως, η ταχεία και συνεχής απώλεια βάρους και λίπους (FM) που προκαλείται από μία κετογονική δίαιτα χαμηλών θερμίδων συνδέεται με τον καλό έλεγχο των τροφίμων και τη βελτίωση των παραμέτρων ψυχολογικής ευημερίας σε παχύσαρκους, οι οποίες θα μπορούσαν να συμβάλουν στη μακροπρόθεσμη επιτυχία αυτής της θεραπείας.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: