Επιστήμη Μελέτες

Μέτρηση της τοξικότητας των τεχνητών γλυκαντικών με χρήση ενός βιοφωτοβόλου βακτηριακού πίνακα (μελέτη)

H κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών επηρεάζει δυσμενώς τη μικροβιακή δραστηριότητα του εντέρου και μπορεί να προκαλέσει ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων υγείας.
Spread the love
0
(0)

Τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν γίνει όλο και πιο αμφιλεγόμενα λόγω της αμφίβολης επιρροής τους στην υγεία των καταναλωτών. Εισάγονται στα περισσότερα τρόφιμα και πολλοί καταναλώνουν αυτό το πρόσθετο συστατικό χωρίς καν να το γνωρίζουν. Επί του παρόντος, δεν υπάρχει ακόμη σταθερή άποψη σχετικά με τις συνέπειες της πρόσληψης τεχνητών γλυκαντικών στην υγεία, καθώς δεν έχουν διερευνηθεί πλήρως. Η κατανάλωση τεχνητών γλυκαντικών έχει συνδεθεί με ανεπιθύμητες ενέργειες όπως ο καρκίνος, η αύξηση του βάρους, οι μεταβολικές διαταραχές, ο διαβήτης τύπου 2 και η αλλοίωση της δραστηριότητας μικροβίων στο έντερο. Επιπλέον, τα τεχνητά γλυκαντικά έχουν αναγνωριστεί ως αναδυόμενοι περιβαλλοντικοί ρύποι και μπορούν να βρεθούν στα ύδατα υποδοχής, δηλ. τα επιφανειακά ύδατα, τους υδροφορείς υπογείων υδάτων και τα πόσιμα ύδατα. Σε αυτή τη μελέτη, εξετάστηκε η σχετική τοξικότητα έξι τεχνητών γλυκαντικών εγκεκριμένων από το FDA [Σημείωση μεταφράστριας: πρόκειται για τον Οργανισμό Φαρμάκων της Αμερικής] (ασπαρτάμη, σουκραλόζη, σακχαρίνη, νεοτάμη, προστάμ και ακεσουλφάμη κάλιο-k (ace-k)) και δέκα αθλητικών συμπληρωμάτων που περιέχουν αυτά τα τεχνητά γλυκαντικά με την χρήση τροποποιημένων βιοφωτοβόλων βακτήριων από Ε. coli. Τα βιοφωταύγεια (βιοφωτοβόλα) βακτήρια, τα οποία φωτοβολούν όταν ανιχνεύουν τις τοξικές ουσίες, δρουν ως ένα μοντέλο ανίχνευσης αντιπροσωπευτικό του πολύπλοκου μικροβιακού συστήματος. Τόσο τα επαγόμενα σήματα φωταύγειας όσο και η βακτηριακή ανάπτυξη μετρήθηκαν. Τοξικές επιδράσεις εντοπίστηκαν όταν τα βακτηρίδια εκτέθηκαν σε ορισμένες συγκεντρώσεις των τεχνητών γλυκαντικών. Στην δοκιμασία ενεργότητας βιοφωταύγειας παρατηρήθηκαν δύο πρότυπα απόκρισης τοξικότητας, δηλαδή η επαγωγή και η αναστολή του σήματος βιοφωταύγειας [αφαιρέθηκε τμήμα ως πολύ εξειδικευμένο, μπορείτε να το δείτε αν πάτε στο αρχικό κείμενο, θα βρείτε το link στο τέλος του κειμένου αυτού] Τα αποτελέσματα αυτής της μελέτης μπορούν να βοηθήσουν στην κατανόηση της σχετικής τοξικότητας των τεχνητών γλυκαντικών στο Ε. Coli, ένα μοντέλο ανίχνευσης αντιπροσωπευτικό των βακτηρίων του εντέρου. Επιπλέον, ο δοκιμασμένος βιοφωταυγαστικός βακτηριακός πίνακας μπορεί ενδεχομένως να χρησιμοποιηθεί για την ανίχνευση τεχνητών γλυκαντικών στο περιβάλλον, χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο σχέδιο τρόπου δράσης.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: