Δηλώστε συμμετοχή σε μελέτη για κετογονική διατροφή!

Καλησπέρα στην μεγάλη μας κετο-οικογένεια και καλή Σαρακοστή!

Ελπίζουμε να έχετε επιτυχία στον δρόμο προς την κετογονική διατροφή και είμαστε εδώ πάντα για να βοηθήσουμε.
Μετά από αρκετές συζητήσεις τόσα χρόνια, έχει διαπιστωθεί ότι η κετογονική διατροφή έχει αδιαμφισβήτητα οφέλη σε μία σειρά σοβαρών νοσημάτων, και σε χρόνιες ασθένειες όπως διαβήτη, μεταβολικό σύνδρομο κλπ. Η απώλεια βάρους είναι απλά η κορυφή του παγόβουνου, αν θέλετε να δείτε μια ενδεικτική λίστα με μελέτες που δείχνουν σε πόσα άλλα βοηθά η κετογονική διατροφή, κάντε κλικ εδώ.

Ομως δεν υπάρχουν μακροχρόνιες μελέτες που να αποδεικνύουν τα πιο συνηθισμένα καθημερινά οφέλη της κετογονικής διατροφής σε βάθος χρόνου και τις αλλαγές στον ανθρώπινο οργανισμό όπως για παράδειγμα την αποκατάσταση της ευεξίας, την ρύθμιση ορμονικών δυσλειτουργιών, την εξαφάνιση σπλαχνικου λίπους, την εξαφάνιση κυτταρίτιδας, κ.α.

Εκτός από στοχευμένες λίγες μελέτες για τα οφέλη της κετογονικής διατροφής σε συγκεκριμένες ασθένειες, όλες οι υπόλοιπες, χωρίς εξαίρεση, που αναφέρονται σε γενικές επιπτώσεις της Κέτο, συνιστούν περισσότερες μελέτες για την επικύρωση των αποτελεσμάτων.

Αυτό ίσως συμβαίνει διότι μάλλον κρίνεται πολυδάπανη η χρηματοδότηση μακροχρόνιων observational studies (που σημαίνει ότι δεν παρεμβαίνει κανείς στο πρωτόκολλό σας, απλά σας παρατηρεί) της Κέτο σε μεγάλα cohorts μελετών σε υγιή τμήματα του πληθυσμού, χωρίς συγκεκριμένο ιατρικό σκοπό, να παρακολουθούν απλά τις εξελίξεις της Κέτο, μετρώντας μεταβολές στον οργανισμό.

Σκεφτήκαμε λοιπόν να προτείνουμε εμείς μιά τέτοια μελέτη που να ξεκινά από την Ελλάδα μια που δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο τέτοια πρωτοβουλία: ιατρική παρακολούθηση και επιβεβαίωση των αδιαμφισβήτητων οφελών που έχουμε δει από την Κέτο, σε συγκεκριμένες ομάδες χρηστών.
Για αυτο θα χρειαστεί να δημιουργήσουμε τα cohort της μελέτης στοχεύοντας στο τι δεν έχει ακόμα μελετηθεί και θέλουμε να αποδειχθεί από τις δικές μας ομάδες που θα συμμετέχουν.

Ιδανικά θα θέλαμε να προσκαλέσουμε:

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ – Ι:
Α) Άτομα ηλικίας τουλάχιστον 45-50 ετών ή μεγαλύτερα στα οποία θα παρακολουθούνται αλλαγές σύμφωνα με το πρωτόκολλο που ακολουθούν.
1. είτε χαμηλών υδατανθράκων, με χαμηλή κέτωση γύρω στο 0,5 -1
2. Η εκείνων που κάνουν soft keto με κέτωση γύρω στο 1-1,5
3. Ή εκείνων που επιδιώκουν μεγαλύτερη κέτωση πάνω από 2ΚΕΤ είτε επειδή είναι υγιείς για λόγους ευεξίας, ή επειδή θέλουν να διαχειριστούν τις χρόνιες παθήσεις τους. Και τέλος
4. Εκεινων που επιδιώκουν βαθειά κέτωση πάνω από 3ΚΕΤ για θεραπευτικούς λόγους μακρόχρονων σοβαρών νοσημάτων (αυτοάνοσα, καρκίνος, κλπ)

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΙΙ
Β) Ανθρώπων κάθε ηλικίας που κάνουν Κέτο και βλέπουν μεταβολές για τα 1,2,3 (όχι 4) όπως παραπάνω.

ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΛΕΤΗ ΙΙΙ
Γ) Ανθρώπων κάθε ηλικίας που κάνουν Κέτο και επιδιώκουν βαθειά κέτωση πάνω από 5ΚΕΤ για θεραπευτικούς λόγους μακρόχρονων σοβαρών νοσημάτων (αυτοάνοσα, καρκίνος, κλπ, δηλαδή όπως στο 4 παραπάνω)

Ανάλογα με τις συμμετοχές θα αποφασιστεί η τελική μεθοδολογία και ο σκοπός (τι θέλουμε να αποδείξουμε και πώς) και θα προταθεί η μελέτη σε διάφορα ιατρικά κέντρα εδώ και στο εξωτερικό.
Οταν αποφασιστεί η μεθοδολογία θα αναζητηθούν και οι χρηματοδοτήσεις της μελέτης μαζι με το κέντρο.

Πάντως μεγαλύτερη πιθανότητα έχει η Μελέτη Ι, διότι δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στην βιβλιογραφία με ιατρικά επιστημονικά δεδομένα, εχει μεγαλύτερη στόχευση και είναι σχετικά φθηνή.
Αλλο ένα γκρουπ με πολύ μεγάλη πιθανότητα έγκρισης μελέτης θα ήταν αυτό για τη Μελέτη ΙΙΙ. Ομως είναι ακρετά πιο ακριβό και απαιτεί ίσως και control group σε randomized control clinical trial, δηλαδή τι θα συμβεί σε ανθρώπους που δεν επιλέγουν κέτο και έχουν αυτά τα σοβαρά νοσήματα, ξεφεύγοντας από την Μελέτη Παρατήρησης που είπαμε παραπάνω.

Θα δούμε. Αυτο θα αποφασιστεί όταν δούμε ποιά μέλη δέχονται να μπουν στη δοκιμή αυτή. Θυμηθείτε ότι δεν θα παρέμβει κανείς σε αυτό που κάνετε, και θα δώσετε στην επιστήμη σπουδαία δεδομένα ανεκμετάλλευτα, διότι πολύ απλά η Κέτο καταργεί τα φάρμακα και η φαρμακοβιομηχανίες ασφαλώς δεν θα είναι μεταξύ των χρηματοδοτών μας. Αλλοι όμως ενδιαφέρονται για τη Δημόσια Υγεία και αυτό πάμε να κάνουμε: να αποδείξουμε ότι η κετογονική διατροφή οφελεί τη Δημόσια Υγεία.

Εννοείται ότι μπορείτε να προσκαλέσετε όποιον θέλει να δεσμευτεί στην σωστή κετογονική διατροφή, από τις σωστές πηγές υδατανθράκων. Αν δεν γνωρίζετε πως να κάνετε σωστά κετογονική διατροφή, ή δεν την έχετε δοκιμάσει καν, αλλά θέλετε παρόλα αυτά να συμμετέχετε, μην ανησυχείτε – θα σας δοθούν όλες οι απαραίτητες οδηγίες  χωρίς κάποιο κόστος, εσείς πρέπει απλά να μετράτε και να καταγράφετε όσες πληροφορίες σας ζητηθούν.

Αν λοιπόν θέλετε να συμμετέχετε σε αυτήν την προσπάθεια που στοχεύει βασικά να ενημερώσει και να αλλάξει κυριολεκτικά τον τρόπο που βλέπει ο κόσμος την κετογονική διατροφή, παρακαλώ συμπληρώστε την φόρμα συμμετοχής που θα βρείτε εδώ! Και φυσικά, παρακαλώ προωθήστε αυτήν την ανάρτηση σε όσους περισσότερους μπορείτε!

Ακριβώς για αυτόν τον λόγο, για τη μελέτη θα φτιάξουμε κλειστό γκρουπ στο facebook (οπότε θα βόλευε να έχετε λογαριασμό εκεί), όπου θα συμμετέχουν μόνο όσοι θα λάβουν μέρος στις Μελέτες και οι γιατροί που θα την παρακολουθούν.

Αποποίηση ευθύνης: μέσα από αυτή τη προσπάθεια, η ομάδα των διαχειριστών του γκρουπ αυτού, ή κανένα άλλο μέλος, δεν κερδίζει απολύτως τίποτα, ούτε έχει δεχθεί χρηματοδότηση από κανέναν. Οποια χρηματοδότηση γίνει δεκτή για τα έξοδα των εξετάσεών μας και της μελέτης γενικότερα, θα γινει με απόλυτη διαφάνεια και θα διαχειριστεί σύμφωνα με τους θεσπισμένους παγκόσμια, κανόνες της ιατρικής ηθικής στην έρευνα από την επιστημονική ομάδα έρευνας, με νομική δέσμευση και ευθύνη για την τήρησή τους.

Σας ευχαριστούμε!
Από την ομάδα διαχειριστών του γκρουπ MBFKL – Ελλαδα

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s