Επιστήμη Μελέτες

Η επίδραση των διαιτητικών υδατανθράκων στη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (μελέτη)

Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη παλινδρόμηση οξέος στο χαμηλό οισοφάγο και περισσότερα συμπτώματα παλινδρόμησης σε ασθενείς με νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.
Spread the love
0
(0)

.Περίληψη

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Οι μεταβολές των οξέων στην γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση όταν μεταβάλλονται τα συστατικά της τροφής έχουν μελετηθεί λιγότερο, ιδιαίτερα οι υδατάνθρακες. Σχεδιάζουμε να διευκρινίσουμε την επίδραση της διαφορετικής ποσότητας υδατανθράκων στα συμπτώματα χαμηλού οισοφαγικού οξέος και παλινδρόμησης σε ασθενείς με νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

ΜΕΘΟΔΟΙ:
Δώδεκα ασθενείς (ηλικίας 52 ± 12 ετών, πέντε γυναίκες) με νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης συμμετείχαν σε αυτή την μελέτη διασταύρωσης. Κάθε ασθενής προσκλήθηκε για πανεδοσκόπηση, μανομετρία και 24ώρη παρακολούθηση pH. Τα δύο σκευάσματα υγρού γεύματος, δοκιμαστικό γεύμα Α: 500 ml υγρού γεύματος (που περιείχε 84,8 g υδατάνθρακα) και Β: ίδιος όγκος υγρού γεύματος (αλλά με 178,8 g υδατάνθρακα) τυχαιοποιήθηκαν ως μεσημεριανό γεύμα ή δείπνο. Τα συμπτώματα παλινδρόμησης καταγράφηκαν.

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ:
Υπάρχουν σημαντικές στατιστικές διαφορές στην περισσότερη βαθμολογία Johnson-DeMeester (p = 0,019), στον συνολικό χρόνο παλινδρόμησης (%) (p = 0,028), στον αριθμό περιόδων παλινδρόμησης (p = 0,026) μετά από το γεύμα υψηλών υδατανθράκων σε σχέση με το γεύμα με χαμηλά επίπεδα υδατανθράκων. Ο συνολικός χρόνος παλινδρόμησης και ο αριθμός των μακρών περιόδων παλινδρόμησης για περισσότερο από 5 λεπτά είναι σημαντικά περισσότεροι μετά από τη διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Περισσότερα συμπτώματα παλινδρόμησης οξέος διαπιστώνονται μετά από υψηλή διατροφή με υδατάνθρακες. Η διατροφή με υψηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες θα μπορούσε να προκαλέσει μεγαλύτερη παλινδρόμηση οξέος στο χαμηλό οισοφάγο και περισσότερα συμπτώματα παλινδρόμησης σε ασθενείς με νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών παρακάτω και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΣΤΟΤΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΙΣΧΥΡΙΣΜΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΙΣΤΟΤΟΠΟ, ΕΧΟΥΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΚΟΠΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΟΡΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ ΣΑΣ. ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΠΑΡΕΧΕΙ ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ, ΣΥΝΤΑΓΟΓΡΑΦΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ. ΟΙ ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΠΟΥ ΕΚΦΡΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ MBFKL ΔΕΝ ΣΤΟΧΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΜΒΑΤΙΚΩΝ ΙΑΤΡΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ. ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΟΒΑΡΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ Ή ΘΕΜΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΙΑΤΡΟ ΣΑΣ

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: