Επιστήμη Μελέτες

Μια διατροφή πολύ χαμηλών υδατανθράκων βελτιώνει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) και τα συμπτώματά της (μετάφραση αποσπάσματος μελέτης)

Μια διατροφή πολύ χαμηλών υδατανθράκων βελτιώνει την γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD) και τα συμπτώματά της (μετάφραση αποσπάσματος μελέτης)

Gregory L. Austin Michelle T. Thiny Eric C. Westman William S. Yancy Jr.Nicholas J. Shaheen

Απόσπασμα

Οι παχύσαρκοι ασθενείς με νόσο γαστροοισοφαγικής παλινδρόμησης (GERD) μπορεί να βιώσουν μείωση των συμπτωμάτων χρησιμοποιώντας μία δίαιτα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Ο μηχανισμός αυτής της βελτίωσης είναι άγνωστος. Αυτή η μελέτη στοχεύει στην εκτίμηση των μεταβολών της έκθεσης των περιφερικών οισοφαγικών οξέων και των συμπτωμάτων GERD στους παχύσαρκους ενήλικες που ξεκινούν δίαιτα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες. Μελετήσαμε τα παχύσαρκα άτομα με GERD που αρχίζουν μια δίαιτα που περιέχει λιγότερο από 20 g / ημέρα υδατανθράκων. Η σοβαρότητα του συμπτώματος αξιολογήθηκε με τη χρήση του δείκτη GERD Symptom Assessment Scale-Distress Subscale (GSAS-ds). Οι συμμετέχοντες υποβλήθηκαν σε εξέταση 24 ωρών οισοφαγικού καθετήρα pH και ξεκίνησαν τη δίαιτα μετά την ολοκλήρωσή της. Εντός 6 ημερών, διεξήχθη ένας δεύτερος έλεγχος ανιχνευτή pΗ. Τα αποτελέσματα περιλάμβαναν αλλαγές στη βαθμολογία Johnson-DeMeester, ποσοστό συνολικού χρόνου με ρΗ <4 στον απομακρυσμένο οισοφάγο και βαθμολογίες GSAS-ds. Οκτώ συμμετέχοντες ήταν εγγεγραμμένοι. Η μέση βαθμολογία Johnson-DeMeester μειώθηκε από 34,7 σε 14,0 (P = 0,023). Ο χρόνος επί τοις εκατό με pΗ <4 μειώθηκε από 5,1% σε 2,5% (Ρ = 0,022). Η μέση βαθμολογία GSAS-ds μειώθηκε από 1,28 σε 0,72 (P = 0,0004). Αυτά τα δεδομένα υποδηλώνουν ότι μια δίαιτα με πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες σε παχύσαρκα άτομα με GERD μειώνει σημαντικά την έκθεση των περιφερικών οισοφαγικών οξέων και βελτιώνει τα συμπτώματα.

Πηγή

Μετάφραση – Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Πετρίδη – Αποστολοπούλου

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν θέλετε να επικοινωνήσετε μαζί μου για να σας λύσω κάποια σας απορία ή επιθυμείτε να σας βοηθήσω να δοκιμάσετε μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων σύμφωνη με τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να το κάνετε μέσω facebook στην σελίδα μου ή στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος αυτής της σελίδας.

 

Τα υπόλοιπα επιστημονικά άρθρα του ιστότοπου μπορείτε να τα βρείτε εδώ.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες και οι ισχυρισμοί που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο, έχουν εκπαιδευτικό σκοπό και δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν την συμβουλή του γιατρού σας. Το MBFKL δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, συνταγογράφηση και διάγνωση ασθενειών. Οι απόψεις και οι διατροφικές συμβουλές που εκφράζονται από το MBFKL δεν στοχεύουν στην υποκατάσταση συμβατικών ιατρικών υπηρεσιών. Εάν έχετε κάποια σοβαρή ασθένεια ή θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία / 5. Καταμέτρηση ψήφων

Μιας και βρήκατε αυτή την ανάρτηση χρήσιμη..

Αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.