Επιστήμη

9 + 1 Συνηθισμένες Μορφές Μαγνησίου, επεξηγημένες

Μετάφραση άρθρου σχετικά με τις πιο συνηθισμένες μορφές μαγνήσιου, τις ιδιότητες, την βιοδιαθεσιμότητά τους και άλλες πολύ ενδιαφέρουσες πληροφορίες!
Spread the love
0
(0)
του Dr. Edward Group DC, NP, DACBN, DCBCN, DABFM
Δημοσιεύτηκε την 1η Οκτωβρίου 2010, τελευταία επικαιροποίηση 11 Ιανουαρίου 2017

Το μαγνήσιο είναι ένα από τα ιχνοστοιχεία που βρίσκονται σε αφθονία στο ανθρώπινο σώμα και το 50% του μαγνησίου εντοπίζεται στα οστά. Το μαγνήσιο, όπως και ο ψευδάργυρος, αποτελεί έναν απαραίτητο συμπαράγοντα σε περισσότερες από 300 βιοχημικές αντιδράσεις στο ανθρώπινο σώμα. Σε αυτές περιλαμβάνονται καθημερινές διαδικασίες, όπως είναι το χτίσιμο μυών, η διατήρηση της νευρικής λειτουργίας, η διατήρηση ένος υγιούς καρδιακού ρυθμού και η υποστήριξη της άριστης λειτουργίας του ανοσοποιητικού συστήματος.

Δεδομένου ότι οι επιστημονικές έρευνες μελετούν το ρόλο του μαγνησίου στην ανακούφιση ή ίαση πολλών συνηθισμένων χρόνιων παθήσεων, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τα διάφορα συμπληρώματα μαγνησίου. Ειδικά το πιδολικό μαγνήσιο, την καλύτερη μορφή συμπληρώματος του ιχνοστοιχείου.

Για να απορροφηθεί εύκολα το μαγνήσιο από το σώμα θα πρέπει πρώτα να συνδεθεί σε μία μεταφορική ουσία. Γι’ αυτό το λόγο, πολλοί κατασκευαστές συμπληρωμάτων έχουν «χηλικά» σύμπλοκα μαγνησίου με οργανικά οξέα και αμινοξέα. Κάποια από αυτά συμπεριλαμβάνουν το οξείδιο του μαγνησίου, το θειικό μαγνήσιο και το ανθρακικό μαγνήσιο. Η ποιότητα εξαρτάται από την ποσότητα του μαγνησίου στο συμπλήρωμα και τη βιοδιαθεσιμότητά του. Η βιοδιαθεσιμότητα αναφέρεται στην ποσότητα του μαγνησίου που περιέχεται στο συμπλήρωμα, η οποία μπορεί να αφομοιωθεί από το πεπτικό σύστημα και να χρησιμοποιηθεί για την κυτταρική δραστηριότητα και τα οφέλη της υγείας.

9 Είδη Μαγνησίου

1. Χηλικό σύμπλοκο Μαγνησίου με Αμινοξύ (Magnesium Amino acid Chelate)

Μια μορφή οργανικού χηλικού συμπλόκου μαγνησίου, που περιέχει ένα ιόν οξείδιου του μαγνησίου συνδεδεμένου με ένα μείγμα κάποιας άλλης μορφής αμινοξέος. Αυτό μπορεί να είναι ένα γαλακτικό, ένα γλυκινικό, ασπαρτικό ή αργινικό κλπ. Η καλύτερη μορφή χηλικού συμπλόκου μαγνησίου με αμινοξύ είναι το ασπαρτικό ή το αργινικό.

2. Οξείδιο του Μαγνησίου (Magnesium Oxide)

Γνωστή ως «Μαγνησία», το οξείδιο του μαγνησίου χρησιμοποιείται θεραπευτικά συνήθως ως καθαρτικό και για ανακούφιση από τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση. Αυτό το είδος του μαγνησίου έχει υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης, αλλά χαμηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας (μόνο 4%).

3. Κιτρικό Μαγνήσιο (Magnesium Citrate)

Προερχόμενο από το άλας μαγνησίου του κιτρικού οξέος, αυτό το είδος του μαγνησίου έχει χαμηλότερη συγκέντρωση, αλλά υψηλά ποσοστά βιοδιαθεσιμότητας (90%). Το κιτρικό μαγνήσιο χρησιμοποιείται συνήθως για να προκαλέσει κινητικότητα στο έντερο, αλλά έχει επίσης μελετηθεί και σε περιπτώσεις πρόληψης νεφρολιθιάσεων.

4. Πιδολικό Μαγνήσιο (Magnesium Pidolate)

Η πιο αποτελεσματικό μορφή των συμπληρωμάτων μαγνησίου, παρασκευάζεται με χρήση των οργανικών αλάτων του πιδολικού οξέος. Τόσο τα φυτά όσο και τα ζώα χρησιμοποιούν τα πιδολικά για να σχηματίζουν το DNA και το RNA. Εκτενείς επιστημονικές έρευνες από τον Dr. Hans A. Nieper, M.D., έδειξαν ότι τα πιδολικά μπορούν να διαπεράσουν την κυτταρική μεμβράνη, επιτυγχάνοντας την αποτελεσματική μεταφορά του ιόντος μαγνησίου στα ενδότερα στρώματα των μιτοχονδρίων και του πυρήνα του κυττάρου. Το πιδολικό μαγνήσιο διαθέτει πολλές ιδιότητες, οι οποίες προστατεύουν τον οργανισμό και την υγεία σας, ενώ ταυτόχρονα προσφέρει στα κύτταρά σας την πλέον άμεσα απορροφήσιμη μορφή του μαγνησίου που κυκλοφορεί σήμερα στην αγορά.

5. Χλωριούχο Μαγνήσιο (Magnesium Chloride)

Αυτή η μορφή του μαγνησίου εμφανίζει μέτρια συγκέντρωση, αλλά υψηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας σε σύγκριση με το οξείδιο του μαγνησίου. Το χλωριούχο μαγνήσιο έχει πολλές χρήσεις, οι πιο συνηθισμένες είναι στην κατασκευή χαρτιού, σε ορισμένα είδη τσιμέντου και σε αντιπυρικούς παράγοντες.

6. Γαλακτικό Μαγνήσιο (Magnesium Lactate)

Αυτή η μορφή του μαγνησίου εμφανίζει μέτρια συγκέντρωση, αλλά υψηλά επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας σε σύγκριση με το οξείδιο του μαγνησίου. Το γαλακτικό μαγνήσιο είναι ένα ιχνοστοιχειακό συμπλήρωμα που χρησιμοποιείται ευρέως στην θεραπεία πεπτικών προβλημάτων. Το γαλακτικό μαγνήσιο θα πρέπει να αποφεύγεται από άτομα με νεφρικές παθήσεις ή προβλήματα που σχετίζονται με τα νεφρά.

7. Θειικό Μαγνήσιο (Magnesium Sulfate)

Αποτελεί μία ανόργανη μορφή μαγνησίου με 10% στοιχειακή συγκέντρωση και χαμηλότερα επίπεδα βιοδιαθεσιμότητας. Το θειικό μαγνήσιο περιέχει μαγνήσιο, θείο και οξυγόνο. Κοινώς είναι γνωστό ως Αλάτι Espom.

8. Ανθρακικό Μαγνήσιο (Magnesium Carbonate)

Αυτή η μορφή του μαγνησίου έχει μέτρια επίπεδα στοιχειακής συγκέντρωσης και 30% ρυθμό βιοδιαθεσιμότητας. Το ανθρακικό μαγνήσιο έχει ισχυρή καθαρτική δράση όταν λαμβάνεται σε υψηλές ποσότητες. Είναι επίσης γνωστό και ως κιμωλία, και χρησιμοποιείται ως αποξηραντικός παράγοντας από τους παίκτες του μπέιζμπολ, τους αθλητές της ενόργανης γυμναστικής, τους αναρριχητές και τους αρσιβαρίστες.

9. Γλυκινικό, Μηλικό και Ταυρικό Μαγνήσιο (Magnesium Glycinate, Malate & Taurates)

Τα χηλικά σύμπλοκα του μαγνησίου έχουν μικρότερες συγκεντρώσεις, αλλά το μαγνήσιο που περιέχεται σ’ αυτά είναι σε ιδιαίτερα βιοδιαθέσιμη μορφή. Και οι τρεις μορφές του μαγνησίου έχουν πληθώρα χρήσεων, αλλά καμία δεν είναι τόσο ωφέλιμη όσο οι προηγούμενες μορφές συμπληρωμάτων μαγνησίου, όπως αναφέρθηκαν παραπάνω.

10. Οροτικό μαγνήσιο (Magnesium Orotate)

Αυτός ειναι ένας ακόμα σχετικά άγνωστος συνδυασμού χηλικού μαγνησίου που περιέχει οροτικό οξύ. Αυτή η μορφή έχει καλή βιοδιαθεσιμότητα και έχει μελετηθεί ιδίως για τα οφέλη της στην υγεία της καρδιάς. Τα οροτικά μπορούν να διεγείρουν τις κυτταρικές μεμβράνες, επιτρέποντας την αποτελεσματική διανομή του ιόντος μαγνησίου στα εσωτερικά στρώματα των κυτταρικών μιτοχονδρίων και του πυρήνα. Τα οροτικά από μόνα τους αυξάνουν τον σχηματισμό του RNA και του DNA το οποίο μπορεί να βοηθήσει τα κύτταρα της καρδιάς να επιδιορθωθούν και άρα να βελτιώσουν την λειτουργία τους.

Πηγή και πηγή για την 10η επιλογή

Μετάφραση – επιμέλεια: Ελένη Τσιομπάνη

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση/αντιγραφή ή άλλη χρήση, χωρίς ξεκάθαρη αναφορά αυτού του δικτυακού τόπου ως πηγή του κειμένου.

Αν επιθυμείτε να λάβετε συμβουλές και οδηγίες για το πως να κάνετε με ασφάλεια μια διατροφή χαμηλών υδατανθράκων με βάση τις δικές σας ανάγκες και διατροφικές προτιμήσεις ή άλλες ιδιαιτερότητες, μπορείτε να δείτε τα διαθέσιμα πακέτα υπηρεσιών εδώ και να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε μέσω facebook στην σελίδα μου είτε στέλνοντας mail στο mybigfatketolife@gmail.com ή συμπληρώνοντας την φόρμα στο τέλος της σελίδας εδώ.

 

Άλλα άρθρα σχετικά με το μαγνήσιο, θα βρείτε εδώ

Όλα τα επιστημονικά άρθρα θα τα βρείτε εδώ

ΠΡΟΣΟΧΗ: Οι πληροφορίες και οι ισχυρισμοί που αναφέρονται σε αυτόν τον ιστότοπο, έχουν εκπαιδευτικό σκοπό και δεν προορίζονται για να αντικαταστήσουν την συμβουλή του γιατρού σας. Το MBFKL δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές, συνταγογράφηση και διάγνωση ασθενειών. Οι απόψεις και οι διατροφικές συμβουλές που εκφράζονται από το MBFKL δεν στοχεύουν στην υποκατάσταση συμβατικών ιατρικών υπηρεσιών. Εάν έχετε κάποια σοβαρή ασθένεια ή θέμα υγείας, συμβουλευτείτε τον ιατρό σας.

Cover photo: https://www.freeimages.com/photo/little-white-pills-2-1258431

 

Βαθμολογείστε την ανάρτηση!

Κάντε κλικ σε ένα αστέρι για να το βαθμολογήσετε!

Μέση βαθμολογία 0 / 5. Καταμέτρηση ψήφων 0

Δεν υπάρχουν βαθμολογίες μέχρι τώρα! Γίνετε ο πρώτος που θα αξιολογήσει αυτήν την ανάρτηση.

Μιας και σας άρεσε αυτή η ανάρτηση..

αν θέλετε ακολουθείστε μας στα κοινωνικά μέσα!

Λυπάμαι που αυτή η ανάρτηση δεν σας φάνηκε χρήσιμη!

Επιτρέψτε μου να βελτιώσω αυτή την ανάρτηση!

Πείτε μου πως θα μπορούσε να βελτιωθεί η ανάρτηση;

Advertisements

Απάντηση

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αρέσει σε %d bloggers: